Правильне миття зменшує кількість мікробів на руках. Дослідники рекомендують мити руки:
- До, під час і після приготування їжі;
- Перед вживанням їжі;
- До і після догляду за домом когось, хто хворий на блювоту або діарею;
- До та після обробки порізу чи рани;
- Після відвідування туалету;
- Після зміни памперсів або прибирання за дитиною, яка користувалася туалетом;
- Після продування носа, кашля або чихання;
- Після дотику до тварини, корму для тварин або відходів тваринного походження;
- Після поводження з домашньою їжею або домашніми тваринами;
- Після обробки порізу або рани;
- Після торкання сміття або викидання сміття в вуличний смітник;
- В будь-який час, коли Ваші руки помітно брудні;
- Частіше, якщо у вас застуда або грип.
Під час пандемії COVID-19 також слід мити руки:
- Після того, як Ви побували в громадському місці та торкнулися предмета чи поверхні, до яких часто можуть торкатися інші люди, наприклад, дверні ручки, столи, бензонасоси, кошики для покупок або електронні касири / екрани тощо.
- Перш ніж торкатися очей, носа чи рота, адже саме так мікроби потрапляють у наші органи.